13 Consells per aconseguir una pell hidratada i saludable durant l’hivern

Crema hidratant per una pell més saludable durant l'hivern

13 Consells per aconseguir una pell hidratada i saludable durant l’hivern

Beure aigua, portar una dieta saludable i fer exercici son alguns dels passos que es poden seguir per tenir una pell hidratada i conseqüentment saludable i bonica. No obstant, també és important utilitzar productes adequats per netejar, hidratar i donar lluminositat a la pell. Sabem que una pell hidratada i nodrida és la clau perquè la nostra pell gaudeixi de bona salut amb el pas del temps i per reduir els signes de l’envelliment. Per tant, és important tenir en compte els diferents tractaments segons l’època de l’any.

Durant els mesos d’hivern amb el fred hem d’hidratar més la nostre pell i és important escollir els productes més adequats tenint en compte també el nostre estil de vida, les agressions externes com la contaminació, el nostre tipus de pell, entre altres coses. És per això que a la Farmàcia Barnolas podem assessorar-te el millor tractament segons el teu tipus de pell (seca, sensible, normal, mixta, amb tendència acneica o madura).

Per reforçar l‘hidratació de la pell, també recomanem adoptar una rutina diària de bellesa i tractament de la pell correcte. El primer pas és la neteja facial que ens ajuda a eliminar les impureses i restes de maquillatge, en el cas que en portem. El segon pas és la hidratació diària, el mati i vespre, mitjançant una crema adequada per el teu tipus de pell. A la Farmàcia Barnolas et podrem aconsellar sobre la crema més adequada i també segons els teus gustos, si busques una sensació més lleugera i de ràpida absorció o més espessa i molt hidratant.

A continuació, des de la Farmàcia Barnolas et volem donar 13 consells per ajudar-te a aconseguir una pell hidratada, impecable i radiant, per aquest hivern tant fred. 

1 – Netejar la pell 2 vegades al dia. A la nit abans d’anar a dormir i pel matí. T’aconsellem els netejadors que sumen hidratació. No oblidar-se incloure en la rutina diària el coll i l’escot.

2 – Durant la nit, deixar actuar la crema de tractament per així poder obtenir una pell més lluminosa i amb més elasticitat i bon aspecte. La que et podem aconsellar segons el teu tipus de pell.

3 – Durant el dia, fer servir crema humectant i hidratant. Les humectants compleixen amb la funció de barrera per aconseguir una pell hidratada. Actualment moltes de les cremes de dia tenen també incorporat algun antioxidant com la vitamina E (tocoferol), C (àcid ascòrbic) o similars. Aquestes redueixen els efectes nocius dels radicals lliures. L’àcid hialurònic és un dels hidratants més poderosos, és una substància que pot retenir fins a 1.000 vegades el seu pes en aigua, motiu per el qual ajuda a mantenir la integritat de la barrera cutània, proporcionant una hidratació duradora. Com a resultat, la pell es torna més suau i elàstica, amb un aspecte més saludable.

4 – És important utilitzar cremes hidratants que formin una pel·lícula que permeti la respiració normal de les cèl·lules i impedeixi l’evaporació de l’aigua. Això afavoreix la correcta penetració dels ingredients actius. La urea, compleix amb aquesta funció i té la capacitat d’impedir la pèrdua d’aigua a través de la pell. Si s’aplica un sèrum de dia ha de ser complementat amb una altra crema que faci de barrera.

5 – Fer servir sèrums durant la nit. Llevat que el metge indiqui una crema de tractament específica. Els sèrums són ideals per a la nit perquè tenen actius concentrats. Amb unes poques gotes es cobreix les zones de coll i cara. Lliures d’olis, tenen ràpida acció i reparació profunda. Posseeixen efectes embellidors immediats, tot i que la missió principal és tractar la pell en el llarg termini.

6 – Protegir-se sempre dels rajos solars per evitar futures taques a la pell. Mínim FPS 30, encara que sigui hivern. No oblidar aplicar en les zones exposades: mans, coll i escot. Si s’està efectuant algun tractament que exfolia la pell o amb làsers, la protecció haurà de ser major de 50.

7 – Fer servir cremes i mascaretes un cop per setmana. Compleixen amb la finalitat de prevenir la sequedat del fred de l’hivern.

8 – Realitzar peelings suaus cada 15 dies per poder retirar les cèl·lules mortes de la pell i ajudar a que la pell absorbeixi millor els productes que hi apliquem. L’hivern és l’estació ideal per efectuar els més forts, sense córrer risc de tacar-se.

9. – Utilitzar maquillatges de qualitat. Contribueixen a reforçar la barrera de la pell i a evitar que el fred o el vent faci malbé l’epidermis. Se li pot afegir unes gotes de sèrum.

10 – Col·locar humificadors a la llar. Mantenen la humitat i eviten que la pell es ressequi.

11 – Protegir les parpelles. Aplicar sèrum o gel antifatiga o antiage, segons si es vol donar hidratació o/i reduir les bosses.

12 – Beure 2 litres d’aigua al dia. Contribueix a mantenir la pell hidratada.

13 – Tenir cura dels llavis. Posar crema o oli cada nit abans d’anar a dormir per evitar que s’assequin i s’esquerdin. Exfoliar-los amb un raspall extra-suau efectuant un massatge molt superficial. També es pot fer amb els dits. Després aplicar abundant crema per hidratar. Per protegir els llavis es poden utilitzar substàncies especialment indicades, com ara la glicerina, elastina, col·lagen, silicones, mantega de karité, àcid hialurònic i vitamines A i E.

Esperem que aquests consells us serveixin per aconseguir una pell més saludable i hidratada. Estem a la vostra disposició per qualsevol dubte o consell que necessiteu.

No Comments

Post a Comment