Causes del dolor d’articulacions

Dolor articular

Causes del dolor d’articulacions

El dolor de les articulacions és un problema que afecta a gran part de la població. És molt important el diagnòstic precoç per evitar un deteriorament greu de la salut.  El dolor de les articulacions, l’artritis o l’artrosi pot anar acompanyada o no d’inflamació i pot afectar moltes parts del cos. Per a alguns la malaltia és lleu, però per a altres pot causar la incapacitat. La inflor, pèrdua de flexibilitat, rigidesa i el dolor poden minvar de manera important la nostra qualitat de vida, així com afectar-nos psicològicament. I, davant el dubte, sempre és important que consultem un metge o especialista. 

Què és el dolor articular?

Es manifesta en forma de punxades, inflamació, agarrotament muscular o rigidesa, per exemple. Les molèsties es poden centrar en diferents parts del cos: mans, part baixa de l’esquena, genolls, coll, cap, etc …

Causes del dolor de les articulacions.

Les causes poden ser moltes i és causat habitualment per malalties degeneratives com ara artrosi o osteoporosi. L’artrosi es basa en un desgast gradual dels cartílags de les articulacions, especialment en genolls, mans i maluc; sent la seva capacitat de regeneració molt limitada. Els ossos desgastats es freguen i provoquen dolor, inflamació i rigidesa. 

Si l’origen del dolor es manifesta fonamentalment en una inflamació, cas de l’artritis reumatoide, es veuen afectats principalment les mans, dits, canell i peus. De vegades el dolor i rigidesa articular ens limita en algunes facetes de la vida, per exemple, en la mobilitat o pràctica esportiva. Hem d’estar atents al nostre estat anímic perquè no compliqui la nostra situació per culpa de l’ansietat o depressió. En aquestes circumstàncies recomanem la pràctica de disciplines com ara el ioga, pilates o la meditació. Sobretot, siguem pacients amb nosaltres mateixos. Tota recuperació requereix el seu temps. 

Un altre factor que augmenta la probabilitat de patir dolor articular és portar una vida sedentària o patir sobrepès. Fer dieta i fer exercici moderat tres vegades a la setmana és de suma importància per a la nostra salut en general i ajuda a pal·liar infinitat de malalties físiques. També una causa important de dolor articular són les lesions mal tractades o no curades en la seva totalitat o si s’ha passat per intervencions quirúrgiques en el passat. A més, pot haver-hi un cert component genètic que pugui influir en això. 

Els corredors solen ser proclius a patir de les articulacions, ja que els seus genolls i turmells s’hagin sotmesos a un continu impacte de força amb el terra. És molt important utilitzar el calçat adequat per a cada disciplina esportiva i portar el seu suplement alimentari per prevenir lesions i enfortir les articulacions.

Per cuidar les nostres articulacions i prevenir lesions o malalties, un producte que pot ajudar-te és RS7 Càpsules creat per enfortir cartílags i articulacions a més de servir com analgèsic natural gràcies a l’acció del harpagofit. A més d’experimentar una disminució del dolor o molèsties, notaràs una millora de l’aspecte de la pell, cabell i ungles. El sulfat de condroitina i la glucosamina ajuden a protegir els cartílags articulars i a calmar les molèsties causades per l’artrosi.

Volem remarcar que cada persona és un cas diferent i és important visitar el metge o demanar consell a un especialista. A la Farmàcia Barnolas tenim molta diversitat de productes relacionats amb el dolor articular i muscular. Si ens vens a veure mirarem d’aconsellar-te el producte més adequat per millorar la teva salut! Per què la teva salut és la nostra prioritat.

No Comments

Post a Comment