Intolerància a la lactosa?

Nutira, per intolerants a la lactosa. Farmàcia Barnolas de Vic.

Intolerància a la lactosa?

La lactosa és un sucre present en la llet dels mamífers, i en molts aliments preparats a partir de la llet: nates, cremes, postres, gelats … També alguns plats preparats, així com certs medicaments, poden contenir lactosa.

Més enllà de la lactosa, hi ha la lactasa que és un enzim produïda per l’intestí prim que desdobla la lactosa en els seus dos components bàsics (glucosa i galactosa) perquè aquests puguin ser absorbits pel nostre organisme. Si els nivells de lactasa són baixos o aquesta no realitza bé la seva tasca, es manifesten els símptomes de l’anomenada «intolerància a la lactosa». Ser intolerant a la lactosa significa no tenir prou enzim (lactasa) a l’intestí prim per descompondre tota la lactosa consumida. La lactosa no descomposta passarà a l’intestí gros, provocant molèsties digestives.

Hi ha tres tipus d’intolerància a la lactosa:

o La intolerància a la lactosa primària, que és la més comuna i es deu a la pèrdua progressiva de la lactasa intestinal, ja que amb l’edat, l’intestí prim tendeix a produir menys quantitat de lactasa.

o La intolerància secundària, causada per alguna patologia que danya a l’intestí prim, com ara una gastroenteritis.

o I, finalment, la intolerància congènita que és l’absència completa de la producció de lactasa. És una malaltia molt rara que es produeix des del naixement.

QUÈ ÉS NUTIRA?

Nutira és una gamma de complements nutricionals que contribueix a millorar les males digestions que pateixen les persones amb dèficits enzimàtics.

Nutira Masticable i Nutira Forte Caps són pastilles de lactasa que compensen el dèficit de l’enzim lactasa que pateixen aquelles persones amb intolerància a la lactosa. Aquest enzim ajuda a descompondre i digerir completament la lactosa continguda en els aliments evitant l’aparició d’efectes secundaris propis de la intolerància; com poden ser la diarrea, la flatulència o el dolor abdominal.

Gràcies a Nutira Masticable o Nutira Forte Caps, les persones amb problemes digestius deguts a la lactosa, podran seguir consumint lactis, fonts principals de calci, vitamina D, riboflavina i proteïnes. Tot i que el mecanisme d’acció dels dos compostos de lactasa és el mateix, hi ha algunes diferències entre els dos:

• Nutira Masticable conté 4500 FCC de lactasa en format comprimits masticables i va destinat a persones amb intolerància a la lactosa amb símptomes lleus o moderats. Pot prendre fins a 4 comprimits de Nutira Masticable alhora.

• Nutira Forte Caps conté 9000 FCC, el doble de quantitat de lactasa que Nutira masticable i està especialment pensat per a persones amb intolerància a la lactosa entre moderada i forta. Pot prendre fins a 2 càpsules de Nutira Forte Caps alhora.

Nutira Masticable i Nutira Forte Caps no contenen ni gluten ni sucres afegits en la composició.

Com prendre Nutira Masticable i Nutira Forte Caps: Pot ingerir un comprimit masticable o una càpsula just abans de consumir qualsevol lacti, producte o aliment que contingui o pugui contenir lactosa en la seva composició. La dosi d’ambdós productes pot requerir un ajustament individualitzat en funció de les necessitats individuals i del consum de productes que contenen lactosa, de manera que la quantitat de lactasa ingerida al dia dependrà, exclusivament, del nombre de vegades que es ingereixin productes amb lactosa i del grau d’intolerància de la persona.


Nutira pensat per intolerants a la lactosa.

Cal saber que és apte per diabètics i no conté gluten. Però no és útil per persones amb alergia a la proteïna de la llet.

Vine a la farmàcia Barnolas, a Vic i t’aconsellarem el millor per la teva salut!

No Comments

Post a Comment